Teknik Eğitim Fakültesi
Teknik Eğitim Fakültesi

Öğrencilerimize Önemli Duyuru - Akademik Takvim Değişikliği

28/08/2015 11:51:39 - 28/08/2015 11:51:39 - 41050 Okunma

Üniversitemizin ders başlangıç tarihi 28 Eylül 2015 olarak değişmiştir. Bu değişikliğe göre ders kayıt işlemleri aşağıdaki tarihlerde ve belirtilen şekilde yapılacaktır. 

Fakültemiz öğrencileri bu sene ders seçimlerini Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden yapacaklardır. Ders kayıt işlemleri 14 Eylül 2015 ile 18 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır. Ders kayıtları aşağıda belirtilen hususlar dikkate alınarak yapılmadır, aksi taktirde danışmanlar tarafından onaylanmayacaktır. Ders kayıtları yapılıp danışman tarafından sistemde onaylandıktan sonra çıktı alınarak öğrenci tarafından imzalanılmalı ve ders başlangıç haftasında danışmanlara teslim edilmelidir.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR:

1- 2015-2016 öğretim yıldan itibaren FFDD ve DC olan derslere de devam zorunluluğu getirilmiştir öğrenciler bu dersleri tekrar almak zorundadır, ders seçimi yapılırken buna özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir.

2- Öğrenci not ortalaması 1,80’nin altında ise üst dönemden ders almaz. FF, DD ve DC notlu dersler öncelikli olarak alınmalıdır.

3- Öğrencilerin bir alt dönemdeki dersleri almadığının tespiti halinde, üst dönemden ders talebi kesinlikle onaylanmayacaktır. 

4- Öğrenciler Ders Kayıtlarını yaparlarken, Öğrenci Bilgi Sistemi ile Ders Programları tümleşik çalışacak olup; ders programında çakışan derslere Öğrenci Bilgi Sistemi tarafından izin verilmeyecektir. Derslerin çakışması durumunda öncelik alt dönemdeki dersler olarak uygulanacaktır.

5- Bu yıl yeni kayıt yaptıran öğrencilerimiz de ders kayırlarını Öğrenci Bilgi Sistemi'nden kendileri yapacaklardır. 

6- Not ortalaması 3.00 ve üzeri olan öğrenciler derslerin çakışmaması ve ilk önce dönem derslerini almak şartı ile üst sınıftan en fazla 3 ders alabilirler.

Ders Başlangıç Tarihi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.